2012. április 16., hétfő

Amikor a horgolótű elkallódik - 2. fejezet



A bejegyzés egy kör alakú anyagdarabkára épül, és hogy mennyi különböző szépséget lehet készíteni belőle.



Előző bejegyzésemben már megmutattam a yo-yo-val díszített hajráfokat. A yo-yo elkészítéséhez fogj egy darab anyagot, vágd formára (fontos, hogy ha pl 4 cm átmérőjű yo-yo-t szeretnél, kb 8 cm alapdarabot kell kivágnod), öltsd körbe az anyagot a széleinél, ha végigértél csak húzd össze a cérnát, és kész is a yo-yo.



A kép jobb oldalán található virágokhoz 8-9 ugyanolyan méretű darabra van szükség. Az alap nálam filcanyag volt, erre ragasztottam a kétszer félbehajtott "szirmokat", legalulra négyet, majd rá hármat, végül a közepébe egyet megcsavarva.



Ennél a technikánál nagyon fontos a megfelelő anyag kiválasztása, azonban a körök száma, mérete, színe, az anyagok variálása és díszítése már teljesen a képzeletünkre van bízva. Sok kutatást igényel a megfelelő anyagok megtalálása, és a technika helyes használata, hiszen az anyag a  tűz hőjére "ugrik" össze, pirománok tehát előnyben!


A lehetőségek tárháza ismét kimeríthetetlen, csak egy kis kreativitásra és varrás tudásra van szükség.
Én készítettem sima egysorost muszlinból, kétsorost pamutból,  yo-yoval és csipkével díszítettet.


Sajnos a gépem kimúlása miatt a tutorial-ok, stepbystep-ek linkjeit, és a saját bemutatóimat nem tudom megmutatni :(, viszont a következő bejegyzésemben újra horgolótűt ragadok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése