2011. március 7., hétfő

LILA vol.2.!!!

Bevallom, nem volt sok időm alkotni, mert befutott egy "kis" meló...


...de mivel az előző bejegyzésemben megígértem, megmutatom mire jutottam a lila fonalaimmal!

Az alkotás nem volt nehéz, csak a fejemben meglévő gondolatokat kellett összehozni a színekkel.

Az első cukiság ötlete Dóritól származik. Tőle kaptam egy szépséges lila muffin szettet, ami süthető gyurmából készült. Imádom, fincsi!
Gondoltam, ha nagyban megy, kicsiben is sikerülhet, ezért megpróbáltam lehorgolni egy mini muffint és íme az eredmény...


Ha elfogadnak egy tanácsot tőlem a kezdő horgolók, ne ilyen mini amigurumival kezdjék a tanulást. Szerintem ugyanúgy, ahogy létezik tenisz-könyök és birkózó-fül, van horgoló-ujj is. A pici tű használata szép mintázatot ejtett a középső ujjamon, arról nem is beszélve, hogy a mutatón lassan egy árok alakul ki a fonaltartástól.

Készítettem többféle fülbevalót is, új formába csomagolva. Az első vég fonalakból készült, a második egy halványlila álomból. Mindkettőt kicsit domborúra keményítettem, szerintem így jobban mutatnak.


Elkészült végre a szett is a régi, jól bevált függönykarikából. A karikákat melírozott gyöngyfonallal horgoltam körbe, egy pár fülbevaló készült, hozzáillő medállal. Miután a medál felkerült egy láncra, gondoltam még valamivel fel kéne dobni. Fogtam a láncot és minden egyes szemébe horgoltam egy pálcát, ugyanabból a melírozott lila fonalból. Nagyon szuper lett, és ez az összeállítás más színben is megállná a helyét.






Mi hiányzik még a repertoárból? Természetesen valami csajos! 
Azt mondják, minden nőnek szüksége van egy "kis fekete" rucira, amit bárhova fel tud húzni. Én elkészítettem a kis lila rucimat, és igaz hogy csak a kisujjamra jönne fel, de mint kiegészítő egy sima feketét is fel tud dobni. Medál lesz belőle, csak még álmodom a hozzá megfelelő láncot.


Végezetül pedig, egy lila virág bross, mely kabátot, pulcsit, vagy akár táskát díszítve segít átvészelni a tél utolsó napjait.





4 megjegyzés: