2011. március 2., szerda

LILA!!!

Ha megkérdezel bárkit, aki ismer, hogy mi a kedvenc színem, rögtön rávágja: LILA!

A lila szín jelentése:

A hűsítő, nyugtató kék és a tüzes, melegséget adó piros keveréke. Kettőssége jelenti az egyensúlyt a föld és az ég (a hajnali és az esti és színe), az értelem és a vágy, a bölcsesség és az érzelmek között. Az árnyalatától függ, hogy éppen megnyugtat vagy energetizál. A lila szín a királysághoz kapcsolható, és mint hatalmi jelvény a kereszténységben is megmaradt, a spiritualitás (kék) és a hatalmaskodás (piros) érdekes elegye.

A lilát kedvelő ember praktikus, kreatív, többnyire optimista, de gyakran nyugtalan és nehézségei vannak az elalvással. A szín élénk fantáziára utal, izgalmas személyiséget jelent, aki hatalmaskodó és nyers energiájával magára vonja a figyelmet, mely a kapcsolatteremtésben jut kifejezésre. Különleges szerepe alakulhat ki a családon és közösségen belül. Nem szereti a képmutatást, könnyen talál utat a misztériumokhoz, intuitív, érzékeny ember.



Ne úgy képzeljetek el, mint aki lila ködben él, és a WC papírtól elkezdve a számítógépig minden ebben a színben tündököl!
Mivel a szín kedvelőit a mértékletesség is jellemzi, lila apróságokkal veszem körbe magam, melyekre egyszerűen csak jó rázézni.

Körbe is járom a lakást, és összegyűjtöttem a rám jellemző dolgokat.

Az első amivel találkozom természetesen a gépem és a telóm háttere. Majd a nyugalom szigete, a fotel a bújós takarómmal és zenéimmel (arról a képről hiányzik sajnos a lila pöttyös bögrém, ami szüleimnél van).





Nézzük tovább, itt vannak a nagyobb kiegészítők, melyekkel a - főleg télen - szürke mindennapokat próbálom feldobni.


Majd azokat a dolgokat szedtem össze, melyekkel a fejemet próbálom feldobni - nem csak télen:)-.


Ilyen és hasonló kis lila apróságok vesznek körül, melyek örömet okoznak nekem. A képeket végignézve rájöttem, hogy ez nem csak az én érdemem, és szeretném megemlíteni azokat az embereket, akik ezeket az apró örömöket becsempészték az életembe (természetesen a teljesség igénye nélkül - akit elfelejtek reklamáljon!-ismertek hogy véges az agyam)

Köszönöm Zsuzsinak a hátteret és a Barackoknak (Réka és Móni) a gépen eltöltött traccspartykat. Köszönöm anyósomnak a takarót, melyen néha összeveszünk a fiacskájával.
Köszönöm páromnak, nővéremnek és Anikónak a táskákat, és hogy megpróbálják kielégíteni eme csillapíthatatlan szenvedélyem. Köszönöm Boginak, hogy eljár velem táncolni.
Köszönöm Szilinek a szempillaspirált, Zsuzsinak és Anitának a szülire kapott lakkot és tesómnak, hogy kihalászta a WC-be ejtett szemfestéket, hál Isten nem ázott be! Köszönöm a füliket Krisztának és Anikónak.

Köszönöm minden kedves barátomnak, ismerősömnek (nem csak a lilásoknak)  a sok-sok erőt, és ihletet, amit nap mint nap kapok Tőlük, és természetesen családomnak, hogy mindezt lehetővé teszik számomra!

Na és hogyan is jön ez a horgoláshoz?
A lila szín fejleszti az alkotókészséget, aktiválja az agy kreatív központját, serkenti a szellemire való koncentrálást...

...a többi pár nap múlva kiderül!









2 megjegyzés:

  1. éljen Jucus és éljen a lila! veszek is ma valamit a bölcsesség és az érzelmek áthidaló színében! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!
    A lila (és nem lilu) legyen veled!

    VálaszTörlés